Care au fost cele mai mari 10 companii din comertul cu amanuntul al carburantilor (cod CAEN 4730) in anul 2019 si cum au evoluat comparativ cu anul anterior in urma analizei datelor financiare a ultimilor doi ani?
Sursa date: Ministerul Finantelor Publice
Top 10 companii din comertul cu amanuntul al carburantilor:
- Omv Petrom Marketing Srl
- Rompetrol Downstream Srl
- Lukoil Romania Srl
- Mol Romania Petroleum Products Srl
- Smart Diesel Srl
- Socar Petroleum S.A.
- Nis Petrol Srl
- Turist Service Srl
- Rombeer Cringasu Srl
- Aral M.T.B. Srl
Cunoasterea concurentilor in marketing si management reprezinta o evaluare a punctelor tari si a punctelor slabe ale concurentilor actuali si potențiali.
Acest tip de informatii ofera un avantaj strategic pentru identificarea oportunitatilor si amenintarilor care stau in calea succesului companiei.
Cifra de afaceri si profitul
Cele 10 companii au generat impreuna in anul 2019 venituri totale de 49.063 mil. Ron si au avut o crestere medie a cifrei de afaceri de 5,43% comparativ cu anul anterior, cu 8 din 10 companii reusind o crestere pozitiva fata de anul 2018.
Privind din perspectiva profitului obtinut in ultimii doi ani, primele 10 companii din industrie au acumulat impreuna in 2019 profituri de 954,43 mil. Ron insa doar 7 dintre acestea au inregistrat cresteri fata de anul 2018.
Angajatii
Numarul salariatilor celor mai mari 10 companii din comertul cu amanuntul al carburantilor in anul 2019 a ajuns la 531 oameni, in scadere cu 26 angajati fata de anul 2018.
In perioada analizata 4 din cele 10 companii au inregistrat cresteri la nivelul numarului de salariati.
Datele financiare din contul de profit si pierdere si bilantul companiilor reprezinta o resursa importanta pentru analiza financiara a concurentilor, o componenta esentiala a strategiei corporative.
Anual prelucram informatiile financiare din ultimii 6 ani si analizam fiecare dintre cele mai mari 100 de companii din comertul cu amanuntul al carburantilor intr-un raport de peste 300 de pagini.
Scopul analizei noastre este de a intelege cat mai bine punctele tari si slabe ale fiecarei companii, modul in care industria se schimba de la an la an cat si pentru a oferi o imagine centralizata a rezultatelor modelelor de risc si performanta pentru fiecare companie.